SCRUM Master Jelmar aan het woord

SCRUM Master Jelmar aan het woord

Growth mindset, talent voor teamwork én een flinke dosis enthousiasme: maak kennis met scrum master Jelmar Van AertNa zijn opleidingstraject bij dotNET lab, ging Jelmar als developer aan de slag bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). De overstap naar scrum? Best uitdagend, maar een absolute boost voor het team. Lees zijn verhaal!   

Sterk van start bij dotNET lab

Na zijn studies informaticabeheer en graduaat programmeren, tekende Jelmar zijn eerste job bij een Antwerps softwarebedrijf. De nood om nieuwe skills bij te leren? Die was torenhoog!

“Op mijn vorige job werkten we vooral met verouderde technologieën, waardoor ik nogal op mijn honger bleef zitten. Dat vroeg om een change of plans! Via een rekruteringsbedrijf kruiste mijn pad met dat van dotNET lab. Na een kennismakingsgesprek met Daan en Bjorn, wist ik meteen dat ik op mijn plaats zat. Flexibele leermodules die me klaarstomen voor straffe projecten? Bring it on!”

Image link

Van dynamisch e-learningtraject …

Tijdens het fulltime opleidingstraject van 3 maanden, dompelde Jelmar zich onder in een brede waaier aan programmeertalen en frameworks. JavaScript, HTML, CSS, … Daarvoor checkte hij dagelijks in op het interactief leerplatform van onze opleidingstak dotNET Academy met diverse modules, theorie en oefeningen.

“dotNET Academy laat theorie en praktijk naadloos in elkaar overlopen. Een hands-on leerformule, makkelijk te volgen van thuis! Projectjes en webapplicaties opzetten vanaf nul: na 3 maanden had ik nieuwe frameworks, zoals Angular, vlot in de vingers.”

… tot junior developer bij het FWO

Straffe skills worden snel opgepikt bij dotNET lab. Na zijn opleiding, ging Jelmar in 2019 als developer aan de slag bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO).

“Bij het FWO kon ik mijn kennis meteen omzetten in de praktijk. In eerste instantie vooral individueel, want in ons 7-koppig team werkte iedereen op zijn eigen eilandje. Daar wilde ik graag verandering in brengen! Toen we op een gegeven moment met 3 collega’s het e-loket van het FWO zouden vervangen, ondervonden we de voordelen van meer teamwork. Zo ontstond het idee om over te schakelen naar een scrum team.”

Ready? Set. Scrum!

Scrum werken, vraagt om een sterke sturing. Toen Jelmar als scrum master naar voren werd geschoven, zag hij de opdracht meteen zitten. Al betekende dat wel dat hij opnieuw de boeken en modules in moest duiken.

“Scrum is een totaal nieuwe manier van werken. Extra kennis opdoen, was dus een must! Ik verdiepte me in het scrum framework en rolde de learnings meteen uit op de werkvloer. Planningen beheren, meetings begeleiden, developers ondersteunen, … Een veelzijdige taak met best wat verantwoordelijkheid, want als scrum master ben je het rechtstreeks aanspreekpunt van je team.”

Jelmar, enthousiaste scrum master met oog voor detail

Sinds de overstap naar scrum, is het team enorm gegroeid. Zo zetten vandaag maar liefst 14 FWO-developers de schouders onder uitdagende IT-vraagstukken. Jelmar houdt de vinger aan de pols.

“Iedereen gefocust laten werken, vermijden dat we off-track geraken, … Af en toe stresserend, maar vooral uitdagend en leerrijk! Daarbij is communicatie echt key, zeker nu we allemaal vanuit onze homeoffices werken. Elke ochtend houden we een korte ‘daily standup meeting’ van 15 minuten, waarvan ik de timing stipt bewaak. Wie is waar mee bezig? Wat zijn de obstakels? Door even in te tunen, is iedereen weer mee en houden we koers. Absoluut een boeiend job!”

Scrum werken? Je IT-team versterken met gedreven developers?

Onze experten schuiven graag met je aan tafel!